Wat is Dansmeditatie ?

Dansen in volle aandacht en samen in een stroom komen. Door te mediteren in beweging en te dansen vanuit je hart kun je plezier, energie en vrijheid ervaren maar ook innerlijke rust en balans.

Meditatief dansen brengt verbinding: verbinding met elkaar en met jezelf, met de aarde en met de hemel.

Hoe verloopt een sessie?

Wij beginnen met een korte opwarming op muziek geinspireerd op Tachi en Qigong.

Mooie, krachtige en eenvoudige bewegingen worden gebruikt in de verschillende dansen. Ik besteed veel aandacht aan het zinvolle bewegen en aan lichaamsvriendelijke choreografieën.

Toegankelijk voor iedereen, er is geen ervaring verreist en er zijn geen fysieke voorwaarden aan verbonden. Het gaat niet om de prestatie maar om de beleving.

Je beweegt en wordt bewogen door verschillende genres muziek van klassieke muziek tot volks- en wereldmuziek.Uitbundige, emotionele en vrolijke momenten wisselen elkaar af.

Waarom Dansmeditatie?

De harmonische bewegingen geven rust, structuur en vreugde en dat is ook wat men ervaart als men met deze activiteit bezig is. Soms wordt iets voelbaar van de bron van leven die ons verbindt.

De uiterlijke structuren zijn in resonantie met de innerlijke structuren en dat is wat ik probeer in mijn dans te gebruiken: Balans vinden tussen de uiterlijke beweging en de innerlijke beweging.