Wat is Dansmeditatie ?

Dansen in volle aandacht en samen in een stroom komen. Door te mediteren in beweging en te dansen vanuit je hart kun je plezier, energie en vrijheid ervaren maar ook innerlijke rust en balans.

Meditatief dansen brengt verbinding: verbinding met elkaar en met jezelf, met de aarde en met de hemel.

Hoe verloopt een sessie?

Wij beginnen met een korte opwarming op muziek geinspireerd op Tachi en Qigong.

Mooie, krachtige en eenvoudige bewegingen worden gebruikt in de verschillende dansen. Ik besteed veel aandacht aan het zinvolle bewegen en aan lichaamsvriendelijke choreografie├źn.

Toegankelijk voor iedereen, er is geen ervaring verreist en er zijn geen fysieke voorwaarden aan verbonden. Het gaat niet om de prestatie maar om de beleving.

Je beweegt en wordt bewogen door verschillende genres muziek van klassieke muziek tot volks- en wereldmuziek.Uitbundige, emotionele en vrolijke momenten wisselen elkaar af.

Waarom Dansmeditatie?

De harmonische bewegingen geven rust, structuur en vreugde en dat is ook wat men ervaart als men met deze activiteit bezig is. Soms wordt iets voelbaar van de bron van leven die ons verbindt.

De uiterlijke structuren zijn in resonantie met de innerlijke structuren en dat is wat ik probeer in mijn dans te gebruiken: Balans vinden tussen de uiterlijke beweging en de innerlijke beweging.

Meest recente reacties

04.11 | 11:40

Beste,
stuur me je mailadres via
info@primitieve-expressie.nl zodat ik je kan informeren over de komende workshops.
Vriendelijke groet,
Christine.

03.11 | 19:56

Hoi,graag zal ik meer informatie krijgen over waar en wanneer? Grt

03.11 | 21:04

Dag Virgien,
we hebben zeker in Hulst samen gedanst! Als je meer mensen kent die graag Prim. Exp. willen dansen op Walcheren, zou ik iets kunnen bedenken in de lente b.v. Laat het weten.

30.10 | 04:39

Hallo Christine,
Ik denk nog vaak aan de lessen van Johan
Ik woonde toen in Hulst, de lessen waren ook daar.
Woon nu in Vlissingen. Interesse om ook op Walcheren les te gaan geven ?
Mvg
Virgie

Deel deze pagina