• DANS

  • RITME

  • STEM

Dans vanuit je hart,

Beweeg in volle aandacht,

Ervaar balans en vreugde,

Laat je stem  horen,

Voel de inspiratie en de energie stromen!

 

Bij DANSMEDITATIE en OERDANS  gaat het niet om de prestatie maar om de BELEVING!

*DANSMEDITATIE: De herhaling van eenvoudige harmonische bewegingen geven innerlijke rust, balans en vreugde. Dansen in volle aandacht op universele waarden.

*OERDANS: Op het ritme van de trom ga je aarden, je energie laten stromen en je stem laten horen. Laat alles los en ervaar een diep fysiek en psychisch welzijn.

 

Op een vrolijke en speelse manier dansend naar de bron van je vitaliteit.

Aarden, centreren, het evolueren naar de essentie, het ontmoeten van de ander en de groep, zonder zichzelf te verliezen, staan centraal. In verbondenheid met de wereld om je heen ervaar je een diep fysiek en psychisch welzijn op het universele ritme van de trom.

Een workshop Primitieve Expressie of OERDANS verloopt doelbewust gestructureerd en sterk geleid. Toch kan je de vrijheid ervaren om de bewegingen persoonlijk eigen te maken. Uitbundige, vrolijke en emotionele momenten wisselen elkaar af op de dansvloer. Mooie, krachtige en eenvoudige bewegingen worden gebruikt.Toegankelijk voor iedereen, er is geen ervaring vereist en geen fysieke voorwaarden aan verbonden.

Je beweegt en wordt bewogen door verschillende ritmische muziek : percussie, wereldmuziek en traditionele volksmuziek.

Inspiratie bronnen:

De Primitieve Expressie zoekt zijn inspiratie bij traditionele dansen en rituelen van de hele wereld; de natuur; de dieren; de archetypen. Deze stapdans geeft nieuwe inhoud aan oude waarden.

.

Christine Pluim - Vignau